Spelt

Spelt oergezond


Spelt is een oergraan dat sinds 7.000 jaar voor Christus al werd verbouwd. Het is een erg lekkere graansoort, met een volstrekt andere smaak dan tarwe. Spelt is niet glutenvrij, maar bevat geen tarwegluten, daardoor is het door sommige mensen met een tarweovergevoeligheid wel goed verdraagbaar.

Het Zeilbergs Bakkertje heeft verschillende spelt producten in haar assortiment; zoals speltbrood, spelt stokbrood en spelt koeken. Diverse andere producten zijn op bestelling te verkrijgen.

Kom naar onze winkel, proef hoe lekker spelt is!Ontdek wat spelt voor je doet.

7.000 jaar voor Christus

Ontdekt is, dat spelt reeds 7.000 jaar voor christus werd verbouwd. Het wordt dan ook beschouwd als de voorloper van de huidige graansoorten.Spelt komt veelal van Nederlandse bodem. De lange en smalle speltkorrels zitten ingepakt in verschillende vliezen, zodat het pellen best tijdrovend is.Maar het is de moeite waard, want het resultaat is dat de bakker kan beschikken over een zeer smakelijk graan.

Stevige Buitenschil

De bijna ondoordringbare buitenschil beschertm de korrel tegen verontreinigende stoffen en insecten. Het zorgt ervoor, dat de kern zich goed kan ontwikkelen. Zo wordt het behoud van de voedingswaarden in de kern verbeterd.

Spelt is voedzaam en lekker

Bij spelt blijven de voedingsstoffen tijdens het maalproces behouden. Het bevat vezels en B-complexe vitaminen. Spelt is bovendien een erg lekkere graansoort, met een volstrekt andere smaak dan tarwe.

Hoge bio-beschikbaarheid.

Bio-beschikbaarheid betekent dat spelt goed oplosbaar is in water, waardoor het snel en makkelijk wordt opgenomen door het lichaam.Spelt bevat bovendien veel belangrijke voedingsstoffen, zoals vitaminen en mineralen.

Glutenvrij?

Spelt is niét glutenvrij, maar bevat géén tarwe gluten. Spelt bevat gewoon gluten, maar word door sommige mensen met een tarweovergevoeilgheid wel goed verdragen.